Carta oberta a la militància d'ERC adherida a EI

Avui, els gruix dels consellers nacionals d’ERC adherits i adherides a Esquerra Independentista, així com un seguit de càrrecs i referents territorials, hem enviat aquesta carta oberta a la militància d’EI. El missatge és clar: la marca EI ha sigut desactivada de facto per decisions alienes a la nostra voluntat, però el projecte, les persones i la lluita pel canvi a ERC continuen. Malgrat que el comunicat no admet, en principi, noves signatures, si que serà d’agrair que se li doni la màxima difusió possible.

———————-

CARTA OBERTA A LA MILITÀNCIA D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA ADHERIDA A ESQUERRA INDEPENDENTISTA

La Nació Catalana es troba en una cruïlla històrica: o assoleix l’Estat propi o es dilueix i s’empobreix a l’Estat espanyol. En aquest context clau per a l’esdevenidor de la nostra Nació és imprescindible una estratègia independentista clara i eficaç.

Segons el parer dels i les sotasignants, consellers i conselleres nacionals d’ERC i membres d’Esquerra Independentista, cal que el conjunt del catalanisme polític assumeixi la independència com a condició indispensable de cara a assolir i assegurar les aspiracions d’autogovern i reconeixement nacional del poble català. Cal, igualment, que el conjunt de l’esquerra catalana assumeixi que els seus ideals de justícia i igualtat només són assolibles en el marc d’una República Catalana independent. De la mateixa manera que cal una regeneració del funcionament intern de les organitzacions polítiques catalanes, que s’haurien de regir per criteris de participació, pluralitat, ètica i excel·lència. Sota aquestes premisses va néixer Esquerra Independentista, al si d’ERC.

Així mateix, els i les sotasignants ens refermem en la necessitat de disposar d’organitzacions fortes i implantades territorialment, amb un ideari definit i capacitat de treball, i que han demostrat ser capaces de perdurar en el temps, al llarg dels bons i dels mals moments. Tenim en compte que el procés cap a l’alliberament nacional i social avança amb pas ferm, i considerem que només amb organitzacions sòlides tindrem la capacitat d’estar a l’alçada del moment.

Durant el temps en què Esquerra Independentista ha existit com a actor polític intern d’ERC hem generat propostes i un full de ruta clar, seriós i pautat per a la independència. Un projecte de renovació d’ERC i del País, que s’ha carregat de raó amb la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut i amb la multitudinària mobilització del 10 de juliol sota el lema Som una Nació. Nosaltres decidim.

La resposta espanyola a la Nació Catalana ha estat clara i forta. Per tant, nosaltres també hem de ser, més que mai, clars i forts.

Per tot això, els sotasignants, consellers i conselleres nacionals d’ERC i membres d’Esquerra Independentista, manifestem que:

PRIMER, refermem la nostra militància a Esquerra Republicana de Catalunya, casa comuna de l’independentisme d’esquerres.

SEGON, les idees i el projecte d’Esquerra Independentista tenen avui plena validesa i seguirem defensant-los de manera coordinada al si d’ERC. En aquest sentit, instem els adherits i adherides a Esquerra Independentista a continuar lluitant pels principis i objectius que van motivar la nostra aparició i a fer-ho a través dels canals de participació formal d’ERC.

TERCER, després d’un debat intern al si d’Esquerra Independentista i després de les baixes com a militants d’ERC de membres destacats, entenem que la dissolució d’Esquerra Independentista esdevé de facto, evitant una instrumentalització del patrimoni polític comú i obrint una nova etapa a Esquerra Republicana de Catalunya, de la qual tots nosaltres en volem ser partícips i treballar per a garantir un partit més fort, decidit i amb visió de futur.

QUART, exigim respecte i reconeixement a la tasca que ha dut Esquerra Independentista fins avui així com als seus adherits.

LLISTAT DE MEMBRES D’ESQUERRA INDEPENDENTISTA QUE HO SUBSCRIUEN

Francesc Ribot, conseller nacional d’ERC de Badalona.
Gerard Piñero, conseller nacional d’ERC de Sant Fost de Campsentelles.
Maria Llerda, consellera nacional d’ERC, presidenta comarcal del Vallès Oriental.
Oriol López, conseller nacional i regidor d’ERC de Mollet del Vallès.
Eduard Anguita, conseller nacional d’ERC de Sant Cugat del Vallès.
Núria Marín, consellera nacional d’ERC de Lleida.
Oriol Papell, conseller nacional d’ERC i regidor d’ERC de Castellar del Vallès.
Jordi Rofes, militant d’ERC de Reus.
Lluís Pérez, president d’ERC d’El Prat de Llobregat i membre de la permanent de les JERC – Baix Llobregat.
Javier del Campo, militant d’ERC de Barcelona.
Roger Fuentes, militant d’ERC i de les JERC de Sant Pere de Riudebitlles.
Loli Morales, regidora d’ERC a Canovelles.
Jordi Lloreda, secretari de Política Sectorial d’ERC – Vallès Oriental.
Raül Grau, regidor d’ERC a Riudecols.
Jordi Morera, alcalde (ERC) de Tagamanent.
Josep Sarsanedas, segon tinent d’alcalde (ERC) de Tagamanent.
Mariona Farré, secretaria de la dona d’ERC – Reus.

4 Replies to “Carta oberta a la militància d'ERC adherida a EI”

  1. Espero que després de les eleccions, un cop es consumi el naufragi electoral, tingueu els collons suficients fer fora l’actual direcció d’ERC i clavar-li una bona coça al cul al senyor Puigcercós, el poble de Catalunya us ho agrairà .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.